Het verhaal van Ruben

15 jaar

Ruben, zijn jongere broertje Arnoldo en zijn vader Javiero] riepen de hulp in van ‘Sam’ Reynold, omdat het in huis flink kon knallen.

Ruben: “Reynold helpt met van alles waar wij niet uitkomen. Bijvoorbeeld mijn broertje om hem wat meer uit zijn schulp te laten kruipen. Hij kropt nogal wat op en tegen hem zegt ‘ie meer. En mij met moeilijke formulieren, zoals voor school.”

“Hij helpt ons ook samen. We zijn met drie koppige mannen in huis die allemaal een eigen mening hebben. Ik wil bijvoorbeeld graag elke avond op hetzelfde moment eten, mijn vader wil dat we helpen schoonmaken."

"Reynold kwam toen met zo’n stappenplan waardoor we beter weten wat iemand dwars zit en hoe we daar samen aan kunnen werken. Hij gaat ook mee naar de kredietbank en hij had contact met de Brijder. Eigenlijk is hij een soort bemiddelaar.”

 

Sam Pedro voorbeeld

Dit is Reynold van der Heijden

Reynold van der Heijden

Jeugdhulpverlener

Ik werk vraaggericht, help daar waar jij of jullie geholpen willen worden, met het bereiken van jouw/jullie doelen. Tegelijk zal ik altijd zeggen wat ik ergens van vind en eventueel aandachtspunten benoemen. Ik ben geduldig, betrouwbaar, ik vind een goed contact belangrijk. Mijn ervaring ligt op het gebied van pubers en het werken naar zelfstandigheid, maar ik verdiep me ook graag in onbekender terreinen.…

Hoe Sam anderen hielp met een vraag over Ruben

Je bent echt niet de enige die hiermee zit. Kijk maar.